30 Temmuz 2009 Perşembe

Spring Blooms Mini Quilt Swap

Quilting Blogger da Spring Blooms Swap Mini Quilt etkinliğine katılmıştım.Etkinliğimiz 21 Haziranda bitip, yapılan mini bahar yorganları gönderilmeye başlanmıştı.Herkes sadece kendi göndereceği kişiden haberi olup,kendisine kimin göndereceğini bilmiyordu.Büyük bir heyecanla yorganlar yapılıp adreslere postalandı.Benim yaptığım mini yorganım İngiltere'ye http://breezybree123.blogspot.com/ gitti.
Pazartesi günü de postacının benim paketimi getirdiğini görünce çok sevindim,çok heyecanlandım.Paketi açmadan resmini çektim.Paketi açınca muhteşem bir çalışma gördüm.Renkler harika,model harika ,kenar bağlamaları harika .....bayıldım çok beğendim.Michelle'in mektubu okudum .Kendisi Kaliforniya'dan çok güzel çalışmalar yapıyor bu da blog adresi http://soulfulthreads.blogspot.com/ belki bakmak isterseniz
Michelle heyecanına katılıyorum ve sana bu güzel zevkli çalışmandan dolayı çok teşekkür ediyorum.Kim gördüyse bayıldı çok beğendi.

28 Temmuz 2009 Salı

Balkonumdaki değişiklik


Balkonumda kullandığım koltuklarımın yüzleri bayağı bi eskimişti.Koltukların yüzlerini kendim yenilemeyi düşünmeye başlayınca eşimi ikna turu başladı.Aaa kendimiz yenileyebiliriz yok yok olmaz yapamayız olurdu olmazdı derken koltukların yüzünü yeniledik. İşyerinden eşim büyük zımba makinası getirdi .Kullandığım kumaşlardan aslında mutfak takımı yapılıyor.Kumaşın ismi dak ... cıvıl cıvıl renkli olduğu için çok beğendiğim kumaşlar arasında yer alıyor. koltuğun şekline göre kumaşları ben kestim eşim zımbalayarak ortaya böyle birşey çıktı.

23 Temmuz 2009 Perşembe

Titanyum Nakışı

Titanyum nakışından bohça yapmaya başladım.İlk çiçeğim tam bitmedi ama sabırsızlıktan hemen fotoğrafını çekip paylaşmak istedim.Tamamen bitirdiğim zaman bitmiş halini yayınlarım.

19 Temmuz 2009 Pazar

Miraç Kandilimiz Kutlu Olsun

Gül dalında dikense gülle güzel

toprak yeşille gök maviyle güzel,


gözler manayla eller duayla güzel

herkesin duası kabul ,

Miraç Kandiliniz kutlu olsun .İyi kandilleeeer....

17 Temmuz 2009 Cuma

VEREV BİYE ŞERİT HAZIRLAMA AŞAMALARI

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.... Tatil bitti yeni konularla yeni işlerle döndüm. Bugün verevden biye şerit hazırlama aşamalarını resimlerle anlatmaya çalışacağım.Bu yöntemi bildiğim kadarıyla tekstil sektörüde biye hazırlarken kullanıyor.Patchworkte de kenar bağlama şeritlerinde,vitrayda ihtiyaç duyulan her alanda biye kullanılıyor. Kısacası yapım aşamaları şöyle...
Kare kumaş alıyoruz
Kumaşı verevden ütüleyip üçgen elde ediyoruz.
Ütü yaptığımız yerden kesip iki üçgen elde ediyoruz.
Düz kenardan makina yarım ayaktan makina dikişi çekiyoruz.
Dikilen kısımı ütüleyip istenilen genişlikte şerit çizgiler çiziyoruz.Ütü kartonum 3,5 cm ben onunla çizimlerimi yaptım.







Çizim işlemi bittikten sonra ,kaç cm den çizim yaptıysak dikiş yapılacak yerden boşta bırakıp geriye kalan kısıma makina dikişi geçiyoruz.





Dikim işlemi bitince öncelikle ütüsünü yapıp çizilen yerden kesmeye başlıyoruz.Biye hazırlama işlemimiz bitmiş oldu.Daha sonrada ister


hazırladığımız verev şeritleri biye aparatı yardımıyla ütüsü yapıp (daha önceki yazılarımda nasıl yapıldığını anlatmıştım) ya da ütü kartonuyla biye haline getirebilirsiniz.

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Dantel Seccade

Seccadeyi bitireli bayağı oldu ama resmini yeni çektim.Danteli ben yapmadım (müşterim yaptı).

Danteli pikoyla satene sabitledikten sonra kenarlarına dantelin üst kısmına boncuk işledim.Dantele sadece üst köşe kısmına boncuk işledim.
Kenarına fırfır hazırlayıp ikinci kat elyafla astarlayıp makina dikişini bitirdim.Yumuşak olması için iki kat elyaf kullandım.Elyaf alırken yumuşak ince olanları tercih ediyorum. Ayaklık kısmı için bıraktığım yerede yorganlama yapıp bitirdim.

Kenarına fırfır eklerken köşeleri yuvarlak dönüş yaparak ekliyorum.