14 Mayıs 2009 Perşembe

Spring Blooms Mini-Quilt Swap




  • Quilting Blogger üyesiyim ve orada Spring Blooms Mini-Quilt Swap etkinliği başladı.Bende bu etkinliğe katılıyorum.Yurt dışışından bir Quilt Blogger arkadaşıma yaptığım mini yorganı göndericem.Şimdi kime göndericeğimi söylemiyorum.21 haziranda etkinlik biticek.24-24 ya da 12-12 ölçülerinde hazırlıyacağım.Kumaşlarımı hazırladım tasarladıktan sonra başlıyacağım.Bakalım nasıl birşey ortaya çıkarıcam.


    Aplike yaparken kullandığım kumaşlarım....Da ha çok var sadece bunları fotoğrafladım.Aplike yaparken tercih ettiğim kumaşlarım.Aslında bazen taçın nevresimlik kumaşlarınıda kullanıyorum.Hiç anlaşılmıyor nevresimlik olduğu .Hatice Hanım patchworkle ilgili birkaç soru sormuştu mesaj attım ama yinede cevabını buradan da vermek istiyorum.Patchwork yapmaya başlayacağını ne tür malzemeler alması gerektiği gibi soruları vardı.
    Mat takımı almak gerekiyor.Kumaşları düzgün şekilde kesmek için lazım hemde kesim pratik oluyor.Bu takımın içinde mat ( kesim panosu),cetvel,rulet bulunuyor.Singerlerde yada hobi malzemleri satan yerlerde var.
    Yorganlama yapmak için mumlu ip yani yorganlama ipi rahat oluyor.EL nakış simiyle yorganlama yaptığım zaman balmumu ipin uç kısmına sürüyorum açılma yapmasın diye ...Balmumunu aktarlardan bulabilirsiniz.Yorganlama deseni çizmek için uçan kalem kullanıyorum.Çizdikten birkaç gün sonra uçup kayboluyor.Tafta da çiziceksem beyaz çizim kalemi kullanıyorum . Yorganlamaya geçtiğim zaman çengelli iğne kullanıyorum.

    7 yorum:

    icimdeki yolculuk dedi ki...

    saniye ablam mı desem çogu bloklarda isim yaş belirtilmediginden nasıl hitap edcegimi bilemiyorum.aplikede nevresim şaşırdım kadın isterse..benimde bir sorum var organze kurdeladan gül nasıl oluyor.

    *kelebekana*-* dedi ki...

    anlatımların çok açıklayıcı ..ben kartonlar kesipte kumaşı teğelliyorum ve öyle birleştiriyorum ..sevgiyle kal..

    saniye dedi ki...

    içimdeki yolculuk nasıl istersen öyle hitap edebilirsin yaşımı merak ediyorsan 37 nevresimlik kumaşlardan çok irir olanları kullanmıyorum kullanacağım kumaş içine uyacak olanları seçiyorum pano çalışmamda kızıma yaptığım yatak örtüsünde var organizeden gülü kedi merdiveni olarak yapabilirsin başka gül modeli diyorsan daha sonra yapım aşamalarını kaydettiğimde yayınlarım. sevgilerimle


    kelebekcim ben kartonla hiç çalışmadım ama çalışılıyor yapabilirsin elde aplikede de A4 kağıdı kullanıyorum sevgileimle

    Unknown dedi ki...

    nasıl bir yorgan olacağını merak ettim..sevgiler bırakıyorumm.

    Saniye's handcraft dedi ki...

    etkinlik bittikten sonra yayınlıcam sevgilerimle

    Adsız dedi ki...

    Saniyecim harikasın seni ilgiyle takip ediyorum.
    Yorganı sabırsızlıkla bekliyorum canım.
    Bu arada sana bir soru endime mini dikiş makinası aldım.Bu makinayla hertür kumaş ve her tür dikiş yaılabiliyor mu canım.
    Sevgilerimi yolluyorum.

    saniye dedi ki...

    örgüknit çok sağol canım bende bakalım nasıl birşey çıkartıcam bilemiyorum şuan çizim aşamasındayım
    bahsettiğin makinadan gördüm ama kullanmadım.Şimdi şöyle yapabilirsin çok sert ve kalın kumaşlar makinayı zorlayabilir.Tahmini yazıyorum detaylı bilgiyi aldığım zaman paylaşırım.İnce kumaşlar için iğne 9-11 numara iğne ,akfil ,patiska gibi kumaşlar için 14 numara; kot gibi kalın kumaşlar için 16-18 numarılı iğne kullanırsan dikişte sorun yaşamazsın .Penye gibi esnek kumaşlar için jarse iğnesi var onukullanıp rahatlıkla dikişlerini yapabilirsin.İplik için de gun,drima kullanırsan iplik çabuk kopmayacağı için rahat çalışırsın umarım yardımcı olmuşumdur sevgilerimle