30 Mayıs 2009 Cumartesi

maydanoz


maydanoz (http://cimcimeblog.blogspot.com//) tamamen blog tanıtımı yaptığı bloğunda bana yer vermiş maydonoza çok teşekkür ediyor ,başarılarının devamını diliyorum


Ana Sayfa

YAŞAM İLKESİ
eğer bir gün yolunuzu
kaybederseniz, bir çocuğun
gözlerinin içine bakın, çünkü
bir çocuğun bir yetişkine her zaman
öğretebileceği üç şey vardır.
1) nedensiz yere mutlu olmak
2) her zaman meşgul olabilecek birşey bulmak
3) ve elde etmek istediği şey için var gücüyle dayatmak

saniye

KARTAL / İSTANBUL / Türkiye

Hakkımda
patchwork, kurdele nakışı, brezilya nakışı, dikiş, mefruşat, çanta, takı, boyama... gibi elişi uğraşılarımı paylaşmak...

25 Mayıs 2009 Pazartesi

patchwork havlu

Patchworkten yapmış olduğum havluyu yeni yapmadım.
Görsellerde patchworklere bakınca aaa ben bunu bir yerden hatırlıyorum diye örneğin olduğu bloğa gittim.Aliye'nin Atölyesine birkaç sene evvel yaptığım işlerin fotoğrafını yollamıştım yayınlaması için ...Aliye'cim de sağolsun bloğunda sizden gelenler olarak yayınlamıştı.
Bilgisayarıma format atıldığı için çok fotoğrafım gitmişti.Havlunun fotoğrafı bende yok oradan kopya yaptım.
Yetiştirmem gereken işleri teslim ettikten sonra yapım aşamalarını kaydedip nasıl yapıldığını anlatacağım.
Nasıl yaptığıma gelince makina kağıtlı çalışma yaptım.Kağıtlı çalışma yapmayı çok seviyorum daha kolayıma geliyor.Üç tane blok çalışıp ara şeritlerle birleştirip havluya monte ettim.Kullandığım kumaş tafta

21 Mayıs 2009 Perşembe

kurdele nakışı çantam


Severek kullandığım çantalarımdan biri...Kumaş olarak kadife kullandım.Kadifeye desen çizmek zor olduğundan ,hiç çizim yapmadan doğaçlama işledim.
Kurdele olarak organze kurdele kullandım.

Kurdele nakışının yakından görünüşü....
İlk diktiğim çantadır.Dikeli dört-beş sene olmuştur.Fermuarı dikerken bayağı bir cebelleştim,çok zorlandım.Fermuarın nasıl dikileceğini arkadaşımdan öğrendim ,çok kolaymış.Şimdi hiç zorlanmadan rahatlıkla dikiyorum.

14 Mayıs 2009 Perşembe

Spring Blooms Mini-Quilt Swap




  • Quilting Blogger üyesiyim ve orada Spring Blooms Mini-Quilt Swap etkinliği başladı.Bende bu etkinliğe katılıyorum.Yurt dışışından bir Quilt Blogger arkadaşıma yaptığım mini yorganı göndericem.Şimdi kime göndericeğimi söylemiyorum.21 haziranda etkinlik biticek.24-24 ya da 12-12 ölçülerinde hazırlıyacağım.Kumaşlarımı hazırladım tasarladıktan sonra başlıyacağım.Bakalım nasıl birşey ortaya çıkarıcam.


    Aplike yaparken kullandığım kumaşlarım....Da ha çok var sadece bunları fotoğrafladım.Aplike yaparken tercih ettiğim kumaşlarım.Aslında bazen taçın nevresimlik kumaşlarınıda kullanıyorum.Hiç anlaşılmıyor nevresimlik olduğu .Hatice Hanım patchworkle ilgili birkaç soru sormuştu mesaj attım ama yinede cevabını buradan da vermek istiyorum.Patchwork yapmaya başlayacağını ne tür malzemeler alması gerektiği gibi soruları vardı.
    Mat takımı almak gerekiyor.Kumaşları düzgün şekilde kesmek için lazım hemde kesim pratik oluyor.Bu takımın içinde mat ( kesim panosu),cetvel,rulet bulunuyor.Singerlerde yada hobi malzemleri satan yerlerde var.
    Yorganlama yapmak için mumlu ip yani yorganlama ipi rahat oluyor.EL nakış simiyle yorganlama yaptığım zaman balmumu ipin uç kısmına sürüyorum açılma yapmasın diye ...Balmumunu aktarlardan bulabilirsiniz.Yorganlama deseni çizmek için uçan kalem kullanıyorum.Çizdikten birkaç gün sonra uçup kayboluyor.Tafta da çiziceksem beyaz çizim kalemi kullanıyorum . Yorganlamaya geçtiğim zaman çengelli iğne kullanıyorum.

    11 Mayıs 2009 Pazartesi

    Kurdele nakışı

    Kurdele nakışından havlu işledim.Yeni teslim ettiğim siparişlerimden biri...
    Havlu kendinden kalp desenli ..
    Modeli belirledikten sonra kurşun kalemle çok hafif işleyeceğim yeri belirleyip işlemeye başlıyorum.El nakışı ipleriyle sap kısımlarını ,kurdeleden yapraklarını işledim.Daha sonra gülü yapmaya başladım.Gülün orta göbek kısmını elde yapıp tuturup ,havlunun üstünde işlemeye devam ediyorum.Kalbin kenar kısımlarını kaz ayağı işledim.Aslında kafamda başka bir model yapmak vardı baktım kaz ayağıda gözüme iyi gelince devam ettim.

    Yaptığım işlerin sunumlarının da iyi olmasına dikkat ediyorum.Havluları teslim ederken kese dikip ,şık bir kesenin içinde veriyorum.

    8 Mayıs 2009 Cuma

    Elim Sende Etkinliği


    Elim Sende Etkinliği bitti yaptığımız işleri görmek http://sesiber-etkinlikgnl.blogspot.com için girip bakabilirsiniz.Sesiber arkadaşımızın başarılı organizasyonuyla gerçekleşti.Kendisine çok teşekkür ediyorum böyle bir etkinlik yapmaya cesaret edip bizleri kaynaştırdığı için

    Farklı insanların farklı zevkleriyle çok güzel işler ortaya çıktı.Hepsi birbirinden güzel hepsi birbirinden farklı ....
    Ben bugün ellerimi postaya verdim .Birkaç gün içinde ellerinde olur
    Yeni arkadaşlarla tanıştığıma etkinliğe katıldığıma çok memnun kaldım. Benim yapmış olduğum ellerin toplu geçidi .

    3 Mayıs 2009 Pazar

    örnek bezi

    Patchwork kursuna gittiğim zaman kız kardeşime yaptığım yatak örtüsü ... Adının örnek bezi olmasının nedeni patchwork öğrenilmesi gereken modellerden yapılmasıdır .Beş sene önce yapmıştım.Bugün çeyizden çıkarıp resmini çektim.Patchwork kursunda aynı hocaya iki sene gittim .Çok şeyler öğrendim ,şuan herhangi bir kursa gitmiyorum.Evden çeyiz işleri yapıyorum.
    Örtünün yapımına gelince...
    Yirmi temel bloktan oluşuyor.Elde ve makinada çalıştım.Ara bordürleri üçlü ve dokuzlu pençten oluşuyor.Yorganlamasını kız kardeşim yaptı.