29 Nisan 2009 Çarşamba

yeni dergilerim

Geçen hafta japon pazarından dergi siparişi vermiştim .Dün elime ulaştı.İnternetten görüp sipariş vermiştim ama nasıl olduğunu çok merak ediyordum.Büyük bir sabırsızlıkla paketi açtım.Dergileri karıştırmaya başladım ,istediğim gibiydiler .Sevgili Serrose'nin içine koyduğu kartıda gördüm çok sevindim.http://serrosejaponpazari.blogspot.com bu siteyi ziyaret etmenizi öneririm güzel ürünler var.
Dergilerin üstünde duran mavi tavşanı akşam yaptım.Dergide tavşandan bardak altlığı yapmışlardı bende toka yaptım.Kızımında hoşuna gitti 'kullanırım ' dedi .
Aldığım dergilerin isimleri ;
Kumaştan hediyeler
Küçük eşyalar dikiş dergisi
Elde dikiş dergisi
hepsinde birbirinden güzel farklı fikirler var.
Sevgili Serrose'nin iyiki bloğunu ziyaret edip dergilerinden sipariş vermişim....



27 Nisan 2009 Pazartesi

çanta

Bu çantayı kızımın arkadaşına doğum günü hediyesi olarak diktim.Kırmızı kot kumaşdan diktim.Astar kısmını uysun diye kırmızı minik çiçekli pazenden yaptım.Fermuarını, astarına iki tane cep koyup bitirdim.Çantanın ön kısmına makinada aplike yaptım.Aplike çiçeği döşemelik kumaştan kestim.Yaz için renkli güzel bir çanta oldu.İyi günlerde günlerde kullanır inşallah...
aplikenin yakından görünüşü...

21 Nisan 2009 Salı

iğnedenlik

Haftasonu oturmaya gittiğim arkadaşıma götürdüğüm hediyelerden biri...Patcwork katlama tekniğiyle yaptım.İç kısmını pembe polardan yaptım.Boncukla süsledim.Kitap şeklinde olduğu için ayraç olarak kurdele kullandım.İçine toplu iğne ,dikiş iğnesi,çengelli iğne ,birkaç renk de dikiş ipi malzemelerinden koydum.Çanta da kullanmak için ideal...
Toplu iğnelerim

Çengelli iğnelerim...


17 Nisan 2009 Cuma

kurdele nakışı

Sipariş olarak diktiğim kurdele nakışı yatak örtüsü...Geçtiğimiz hafta bitirip teslim ettim.Şimdi ekleme fırsatı buldum.Kurdele nakışı müşterime ait ,dokuz farklı bloktan oluşuyor.Ara bordür parçalarını tek renk (mor) kullandım ,penç koymadım.Etek kısmını birleştirip 5cmlik mor biyeyle bitirdim.Elyaflayıp astarlamadan sonra yorganlama yaptım.Bloklara ve etek kısmına aynı yorganlama desenini ,ara bordürlerine farklı yorganlama deseni uyguladım.Yorganlama da bakır ve sarı el nakış simi kullandım.
Etek kısımınında ki yorganlama

14 Nisan 2009 Salı

seccade

Kalmış kumaşlarımı değerlendirmek için patchworkten seccade yaptım.Şerit çalışması tekniğini uyguladım.Beşer santimlik şeritler hazırlayıp makinada diktim.Kalın elyaf kullandım ,ince olmasını istemedim.Astarlamadan sonra elde yorganlama yapıp bitirdim.
Yakından görünüşü...

12 Nisan 2009 Pazar

smart blogger ödülüm


Benim de artık bir ödülüm var.Sevgili arkadaşım Çiğdem (http://elyap.blogspot.com/) beni bu ödüle layık görmüş .Kendisine çok teşekkür ediyorum.Ödül almak da ödülü vermek de çok hoş...Bende ödülün kuralına uyuyorum..

1)Ödül veren kişinin linki yayınlamak


2)Ödülü dağıttığın arkadaşlarına haber vermek

3)Bu ödülü verdiğin arkadaşlarının linkini vermek




http://bizdeyapalim.blogspot.com/



Sevgili arkadaşlarım ödülüz hayırlı olsun.

11 Nisan 2009 Cumartesi

küpe çiçeği patchwork yastık

Patchwork yastığım ...Kumaşlardan makinada dikimini yaptıktan sonra küpe çiçeklerini ,yeşil kumaşdan biyesini ,iki renk tonuyla yapraklarını çalıştım.Kullandığım kumaşlarım mekover ve pamuklu kumaş cinsi....Deseni zemin kumaşa çizdikten sonra elde aplikesini ,elyaflayıp astarla birlikte çizdiğim yorganlama deseni yaptım.Kenarına kırmızı pamuklu kumaşımdan geçip yastığımın dikimini bitirdim.
Yastığın yakından görünüşü...

9 Nisan 2009 Perşembe

crayz çanta

Çantayı makinada kağıtlı çalışma olarak yaptım.Ön parçanın dikimini bitirdikten sonra el simleriyle süslemeleri,boru boncukları,kum boncukları kullandım.Balık burcu olduğum için balıklı kolye uçlarını kullandım.Anahtar figürünü çok hoşuma gittiği için onu da kullanıp süsleme işini bitirdim.Sert durması için dok tela yapıştırdım.Astarlayıp,fermuarını ,sapını yapıp çantayı bitirdim.
Çantamın yakından görünüşü

4 Nisan 2009 Cumartesi

kurdele nakışı

Kurdele nakışı olarak yaptığım bohça ...Maraş işi deseninde değişiklikler yaparak desenimi oluşturdum.Simli el nakış iplikleri,boncuklar, çeşitli kalıklıklarda kurdeleler kullanarak işlememi tamamladım.Kenarına da kaz ayağı işledim.Bohçanın tamamını gösteren resim elimde yok.Tamamını resimlemeden sahibine teslim etmişim.

2 Nisan 2009 Perşembe

vitray

Bugün evimin duvarını süsleyen vitrayımı yayınlıyorum.Çok severek yaptığım bir çalışma oldu .Desenine karar verdikten sonra ozalitte istediğim ölçüde vitray modelini büyütüyüp ,kalıpları çıkardım.Kalıpla beraber kumaşları kestim. Hazırladığım biyelerle kumaşa monte ettim.Bu arada biyeler yarım santimlik Çerçevesini yaptıracağım zaman oval çerçeve yapan var mı diye çok aramıştım .Malesef buladığım için oval oldu .