31 Mart 2009 Salı

crayz örtü

Bu örtünün dikimini makinada ,doğaçlama olarak yaptım.Herhangi bir kalıbı olmadığı için nasıl birşey çıkacağını kestirmek biraz zor oluyor.Bloglar halinde dikip elimde ne kadar kalmış süslemeler varsa üzerini süsleyip,aplikeleri kumaş yapıştırıcıyla yapıştırıp,battaniye dikişiyle süsledim.Kalmış kumaşlarımı,kalmış süslerimi kullandım.



















29 Mart 2009 Pazar

mutfak önlüğü

Bir sitede kot pantolondan önlük yaptıklarını görmüştüm.Bende giymediğim kot pantolonumu kesip mutfak önlüğü yaptım.Kalmış kumaş artıklarını patchwork altıgen desninde çalışıp önlüğe elde aplike olarak kullandım.Arkası temiz olması için desenli kumaştan astarlayıp,biye ile kenarını temizleyip önlüğümü bitirdim.









23 Mart 2009 Pazartesi

patchwork panom

Şimdi sıra patchworkten yaptığım panoyu yayınlıyorum.Tamamını elde yaptım.Aplikeleri gizli dikişle yaptıktan sonra kurdele nakışını yaptım.Elyaflayıp,yorganlama dikişi ve son olarak kumaş çerçevesini yaptım.Nasıl olmuş?

çantamın detayı

Çantamın detayını görmek isteyen arkadaşlar için yayınlıyorum. Kusura bakmayın bugün fırsatım oldu yakın resmini çekmeye...

20 Mart 2009 Cuma

çanta

Kot kumaşından yapmış olduğum çantam ,yine patchwork tekniğini uygulayarak yaptım.Boncuklarla süsledim,tahta sap kullandım. Severek kullanıyorum.

18 Mart 2009 Çarşamba

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü


Bugün 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü söylenecek o kadar çok şey var ki...Birkaç sene önce Çanakkale Şavaşı'nın olduğu yerleri ziyaret etme fırsatım oldu.O kadar büyük bir savaş nasıl zorluklar altında kazanılmış ki....Rehberimiz bilgilendirdikce insan inanamıyor.Herkesin gidipte oraları görüp o duyguları hissetmesini isterim .Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah ar kadaşları olmak üzere vatan uğruna hiç düşünmeden hayatlarını ortaya koyan gencecik şehitlerimize rahmet diler ,ruhları şad olsun.

çanta

Bu çantanın kalıbını; alışveriş yaparken verilen karton çantalar vardır ya onlardan faydalanıp kalıbı çıkardım.Patchwork tekniğini uygulayıp ,astarlayıp fermuarını diktim.Daha sonra da ağız kısmına içindeki kumaşlardan çiçekler yapıp düğmeyle süsledim.

15 Mart 2009 Pazar

patchwork yatak örtüm

Bugün yayınlayacağım yatak örtüsünü kendime yaptım.Uyguladığım tekniğe gelince örtünün tamamını kağıtlı çalışma olarak makinada diktim.Astarlama işinden sonra gümüş el simiyle yorganlama yapıp bitirdim.Dikimi de yorganlaması da o kadar uzun sürdü ki...Bu yüzdendir ki kullanmaya kıyamadım . Örtüme uygun tül,abajur yaptıktan sonra kullanmaya başlayacağım..

12 Mart 2009 Perşembe

10 marifet mimi



ben de 10 marifet mimine katılıyorum .Sesiber arkadaşımız birimizi tanıyabilmemiz açısından böyle birşey başlatmış.10marifetteki yazılarıma ulaşmak için logoyu tıklamak yeterli. Sesiber'e çok teşekkür ediyorum

11 Mart 2009 Çarşamba

kurdele nakışı gül yapım aşamaları

Ayça'nın bloğunda sorduğu gülün yapımını yayınlayacağımı yazmıştım. Bugün yapım aşamaları kaydettim,hem yapıp hem de fotoğraf çekmek zormuş. Umarım fotoğraflar açıklayıcı olmuştur.


kurdelenin genişliğine uygun yuvarlak tül kesip,kurdelenin dört bir tarafından tutturuyoruz.


Kurdeleyi üçgen şeklinde katlayıp ,kendimize doğru katladığımız yerden dikiyoruz.


kurdele kare şeklinde şekillenmeye başlayacaktır daha sonra kare şeklini yuvarlatarak dikime devam ediyoruz.İstediğiz büyüklüğe geldikten sonra kurdeleyi kesip çakmakla ucunu yakıyoruz.


Gülümüzü ters çevirip, uc kısmından büzgü teğeli alıp büzme işlemini yapıyoruz.Gülümüz bitmiş oldu .Daha net görünsündiye saten kurdele,ipi aynı renk kullanmadım.


Yorumlarınızı bekliyorum.






























































































10 Mart 2009 Salı

etamin


Önceden çokça kullanılan etamin masa örtüsünden yatak örtüsü yaptım .
Bloklara ayırıp pikolarını çekip,boncuklarla süsleme yapıp,kar deseninde yorganlama yapıp bitirdim.

7 Mart 2009 Cumartesi

kutlamalar


Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle...
Kandiliniz mubarek olsun.
Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun....
Bu güller kadın olmanın zorluğunu yaşayan herkese gelsin

6 Mart 2009 Cuma

çanta


Kottan yaptığım çantayı yayınlıyorum.İlk önce kurdele nakışını işledim.Kırkyama tekniğini uygulayarak ön kısmının makina dikişlerini yaptım.Fermuarını ,iç cebini ,astarını yaptıktan sonra dikimini bitirdim.

4 Mart 2009 Çarşamba

patchwork


Yaptığım yatak örtüden kalan blogumu kızıma çanta yaptım.
Panonun yapım aşamaları da şöyledir.Aplikelerini yaptıktan sonra kenar bordürünü makinada dikip ,elyaflayıp astarladım.Yorganlamasını da makinada yaptım.

2 Mart 2009 Pazartesi

bohça


Yine bir bohça ekliyorum.
Carat sim şeritler,renkli sim iplikleri,plastik halkalar kullandım.